Parsellhager i Oslo

Keyserløkka hagelag

Keyserløkka hagelag

Keyserløkka hagelag ble etablert i april 2015. Området er tilrettelagt av Keyserløkka Øst Borettslag, men er åpent for beboerne i alle de tre borettslagene på Keyserløkka. Keyserløkka hagelag ligger midt på Keyserløkka. Våren 2021 er det over 70 pallekarmer i hagen, inkludert fire som benyttes som fellesbed. Det er også bærbusker og frukttrær på området som hagelaget har ansvaret for, samt pallekarmer med bievennlige blomster og to felles jordstykker. I redskapsbua har alle hver sin lille hylleplass, i tillegg er det kjøpt inn noen nyttige redskap som alle kan bruke.

Ved vannkranen midt på området er det satt opp benker og bord, og hagelaget eier grill og bålpanne til felles bruk. Dette er blitt et hyggelig møtested for gammel og ung på Keyserløkka. I løpet av sesongen 2021 er det planlagt å etablere nok et sitteområde, slik at flere grupper kan benytte hagen samtidig. Parsellhagen ble tildelt kr 20 000 i Grønne midler fra bydel Grünerløkka i 2016. 

Keyserløkka hagelag kan kontaktes på e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Etablert: 2015
Områdets totale størrelse: 700 m2
Antall parseller: 70 pallekarmer  (13 av beboerne har 2 pallekarmer)
Størrelsen på parsellene: 120 x 80 cm
Leiepris pr. parsell/pr. år: Kr 250 per år for beboere i Keyseløkka Øst og kr 300 for beboere i Keyserløkka Sør og Nord
Venteliste: 0 (juni 2022)
Ledige: Nei
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Området er godt tilrettelagt for mennesker med nedsatt funksjonsevne
Leiebetingelser for parsellbrukerne: Må bo i en av de tre borettslagene på Keyserløkka
Vannforsyning: Ja
Inngjerding: Det er et gjerde med port mot vest, gjerde mot Keyserløkka barnehage mot sør, en bratt skråning mot nord. Området er åpent mot grøntarealer mot øst
Tilgang til toalett: Nei
Felles redskapsbod: Ja, redskapsbod med litt hylleplass til alle som har en pallekarm
Fellesarealer: På området finnes det felles frukttrær og bærbusker, to felles åkre, felles jordhaug, to bievennlige blomsterenger og fem pallekarmer med bievennlige blomster. Keyserløkka hagelag har ansvaret for å stelle buskene og trærne, men alle får høste bær og frukt. Det er bord og benker på området, samt en grill og en bålpanne som kan bookes.
Styre og vedtekter: Ja
Dugnad: Det avholdes dugnad hver vår. For å sikre vedlikehold av fellesarealene gjennom sesongen, fordeler styret ulike oppgaver til om lag halvparten av medlemmene. De ulike arbeidsgruppene består av 2-4 personer. Den andre halvparten av medlemmene har ansvar for luking og søppelplukking på fellesområdene.
Arrangementer/kurs: Styret i hagelaget arrangerer ikke kurs selv, men distribuerer informasjon om kurs, og oppfordrer medlemmene til å tipse styret om kurs for medlemmene. Styret har god økonomi og har derfor mulighet til å arrangere kurs for sine medlemmer.
Foreningstilknytning: Nei
Markedsføring: Invitasjon til hagelaget er lagt ut på Keyserløkka Øst sin nettside. I tillegg har beboerne i de to andre borettslagene fått informasjon via sine respektive borettslag. Markedsføringen fungerer bra, men er primært basert på "ryktet" på Keyserløkka. Hagelaget har en Facebook gruppe kun for medlemmene, som er lukket for alle andre.
Bydelens rolle: Parsellhagen ble tildelt kr 20 000 i Grønne midler av bydel Grünerløkka i 2016. Midlene ble brukt på flere pallekarmer, redskaper, jord, blomster og en felles grill. 
Områdets reguleringsstatus: Grøntareal tilhørende Keyserløkka øst borettslag
G.nr/B.nr:
Grunneier: Keyserløkka øst borettslag
Forvaltningsansvar: Hagelaget er ansvarlig for dette området til Keyserløkka Øst borettslag
Tidsramme og leiebetingelser for kontrakten: Ingen tidsbegrensning
Truet?: Nei
Merknad: Et populært tiltak som har ført til at også Keyserløkka Sør har satt ut pallekarmer til beboere, og Keyserløkka Nord vurderer det samme