Parsellhager i Oslo

Lindern parsellhage

Parsellhagen ligger på den gamle skolehagen til det som tidligere var Lindern skole. Da skolen ble nedlagt og skolehagedriften opphørte, ble området tatt i bruk til parselldyrking. Parsellhagen ble redusert i størrelse da Veterinærhøyskolen, som forvalter området, for noen år siden bygget en idrettsbane på deler av arealet.

Kontaktperson: Gustav Blom, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

 

Etablert: 1976
Områdets totale størrelse: 950 m2
Antall parseller: ca. 20
Størrelsen på parsellene: 40 - 300 m2
Leiepris pr. parsell/pr. år: 0,-
Venteliste: ca. 50 (mai 2020). Ventelisten er stengt inntil det blir avklart i løpet av året eller i 2020 om parsellhagen får fortsette. (Se merknad)
Ledige: Nei.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei
Leiebetingelser for parsellbrukerne: Nei
Vannforsyning: Ja, tilfredsstillende
Inngjerding: Delvis
Tilgang til toalett: Nei
Felles redskapsbod: Nei
Fellesarealer: Grøntareal med frukttrær og benk inntil parsellområdet som tilhører Norges miljø- og biovitenskapelig universitet (NMBU), og er tilgjengelig for allmenheten.
Styre og vedtekter: Nei
Dugnad: Nei
Arrangementer/kurs: Nei
Foreningstilknytning: Nei
Markedsføring: Nei
Bydelens rolle: Ikke involvert
Områdets reguleringsstatus: Regulert til offentlig bygg
G.nr/B.nr: 55/22
Grunneier: Staten
Forvaltningsansvar: Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)/Norges Veterinærhøyskole (NVH)
Tidsramme og leiebetingelser for kontrakten: Ingen kontrakt
Truet?: Ja. Landbrukshøyskolen flytter til Ås i 2020 og det skal tenkes nytt rundt hele områdets fremtid. Statsbygg har et prosjekt om "Etterbruk og salg av Statens eiendom på Adamstuen" http://www.statsbygg.no/Prosjekter-og-eiendommer/Utviklingsprosjekter/Adamstuen/
Merknad: Parsellhagen drives forholdsvis uformelt. Kontaktpersonen har en navneliste over parselldyrkerne, og sørger for noen regler for drift og orden i hagen (krav fra NVH v/Driftsjefen).