Parsellhager i Oslo

Lindern parsellhage

Parsellhagen ligger på den gamle skolehagen til det som tidligere var Lindern skole. Da skolen ble nedlagt og skolehagedriften opphørte, ble området tatt i bruk til parselldyrking. Parsellhagen ble redusert i størrelse da Veterinærhøyskolen, som forvalter området, for noen år siden bygget en idrettsbane på deler av arealet.

Parsellhagen ligger ved Veterinærhøyskolens frukthage/park. Da skolen er flyttet til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås i 2020-21, skal eiendommen selges, og parsellhagens fremtid er usikker. Da det fremdeles ikke er noen offentlig informasjon om fremtidige eiere, er søknadslisten stengt i 2021, dvs at henvendelser vedrørende plass på ventelisten ikke vil bli behandlet.

 

Kontaktperson: Gustav Blom, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Etablert: 1976
Områdets totale størrelse: 950 m2
Antall parseller: ca. 20
Størrelsen på parsellene: 20-60 m2
Leiepris pr. parsell/pr. år: 0,-
Venteliste: ca. 50 (juni 2020). Ventelisten er stengt også i 2021, da det er usikkerhet vedrørende parsellhagens fremtid. (Se merknad)
Ledige: Nei.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei
Leiebetingelser for parsellbrukerne: Nei
Vannforsyning: Ja, tilfredsstillende
Inngjerding: Delvis
Tilgang til toalett: Nei
Felles redskapsbod: Nei
Fellesarealer: Grøntareal med frukttrær og benk inntil parsellområdet som tilhører Norges miljø- og biovitenskapelig universitet (NMBU), og er tilgjengelig for allmenheten.
Styre og vedtekter: Nei
Dugnad: Nei
Arrangementer/kurs: Nei
Foreningstilknytning: Nei
Markedsføring: Nei
Bydelens rolle: Ikke involvert
Områdets reguleringsstatus: Regulert til offentlig bygg
G.nr/B.nr: 55/22
Grunneier: Staten
Forvaltningsansvar: Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)/Norges Veterinærhøyskole (NVH)
Tidsramme og leiebetingelser for kontrakten: Ingen kontrakt
Truet?: Ja. Veterinærhøyskolen flyttet til Ås i 2021. Staten er i en prosess med å selge eiendommen. Det er per dags dato (juni 2021) ingen offentlig informasjon om hvem som overtar området. 
Merknad: Parsellhagen drives forholdsvis uformelt. Kontaktpersonen har en navneliste over parselldyrkerne, og sørger for noen regler for drift og orden i hagen (krav fra NVH v/Driftsjefen).