Parsellhager i Oslo

Nedre Stovner Gård parsellhagelag

Nedre Stovner gård parsellhagelag disponerer et område med 2 parsellhager etablert ved Haugenstua skole i Bydel Stovner. I samarbeid med Groruddalssatsingen og engasjerte beboere i nærområdet ble den gamle skolehagen revitalisert i form av parsellhager samtidig som en ny ble opparbeidet på et tilstøtende område. De to hagene har til sammen 97 parseller som leies ut til beboere i Stovner bydel.

Parsellhagelagets område ligger i den tidligere skolehagen til Haugenstua skole og i den ene åkeren til Nedre Stovner gård som ble nedbygd på 1960-tallet.

Parsellhagelaget har et eget valgt styre som får kurs i organisasjonsutvikling i samarbeid med Batteriet. Parsellhagen regnes som et meget vellykket integreringstiltak og interessen er stor.

Kontaktperson: Bulent Tokgur
   
e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
   

 

Etablert: 2008
Områdets totale størrelse: 9000 m2
Antall parseller: 97
Størrelsen på parsellene:Hage A - 72m2 og HageB - 42m2
Leiepris pr. parsell/pr. år: Fra 2010 er det innført årlig kontingentbetaling, som i 2014 er på kr. 8 per kvadratmeter. I Hage A – "gamle hagen" er prisen for sesong 2014 kr. 576, og i Hage B – "nye hagen" er prisen kr. 336,-.
Venteliste: Ja (mai 2019)
Ledige: Nei
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei
Leiebetingelser for parsellbrukerne: Ja
Vannforsyning: Ja
Inngjerding: Ja
Tilgang til toalett: Nei
Felles redskapsbod: Ja
Fellesarealer: Ja, med benker og bord. Det arbeides med en plan for forskjønning av området med frukttrær. Prydbusker er plantet.
Styre og vedtekter: Ja. Parsellhagelaget har et eget valgt styre og avholder årsmøte en gang i året i begynnelsen av sesongen
Dugnad: To felles dugnader - vår og høst (april/mai og september/oktober 2014)
Arrangementer/kurs: Styret har gått et organisasjonskurs i regi av Batteriet, og skal gå flere i løpet av sesongen 2014. Det planlegges samarbeid/arrangementer sammen med andre parsellhager i Oslo i sesongen 2014.
Foreningstilknytning: Nei
Markedsføring: Bydel Stovner har laget en egen pamflett som har blitt distribuert i området. Annonser i lokalavisen.
Bydelens rolle: Initiativtaker og støttespiller.
Områdets reguleringsstatus: Offentlig formål
G.nr/B.nr:
Grunneier: Oslo kommune v/ Undervisningsbygg
Forvaltningsansvar: Haugenstua skole
Tidsramme og leiebetingelser for kontrakten: Kontrakt med Haugenstua skole. Leiepris kr. 15 000,- per år.
Truet?: Nei
Merknad: Erfaringene de første sesongene har vært svært positive. Parsellhagen er en viktig sosial og aktiv møteplassfor mange beboere i området.